Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Filet z indyka nadziany szpinakiem i fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Mięso idealne na obiad jak i na uroczystą kolacje. Proste w przygotowaniu i efektowne. Polecam przygotować by przekonać się że warto

Filet z indyka nadziany szpinakiem i fetą

Składniki:

Filet z indyka nadziany szpinakiem i fetą

 

  • 70 dag filetu z indyka
  • 350 g szpinaku mrożonego
  • 200 g fety
  • 2 ząbki czosnku
  • sól i pieprz do smaku
  • przyprawa do kurczaka do oprószenia
  • papryka słodka mielona do oprószenia

Sposób przygotowania:

Filet z indyka nadziany szpinakiem i fetą
W rondlu dusimy szpinak, dodajemy czosnek i doprawiamy solą, mieszamy. Mięso rozklepujemy, oprószamy solą i pieprzem, nakładamy szpinak na całej powierzchni, skruszamy fetę i zwijamy w roladę, Z zewnątrz oprószamy papryką, przyprawą do kurczaka i delikatnie pieprzem, wkładamy do rękawa i zapiekamy w 190 stopniach przez około 70 minut. Rozcinamy rękaw i zostawiamy na 10 minut by się przypiekła rolada z zewnątrz.