Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Filet z indyka w boczku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Naprawdę super smakuje i całkiem fajnie się prezentuje.

Filet z indyka w boczku

Składniki:

Filet z indyka w boczku

 

  • 70dag.fileta z indyka,
  • 10 plasterków boczku,
  • 40dag.brokułów,
  • 20 dag.kalafiora,
  • 20dag.marchewki,
  • 50dag.ziemniaków,
  • 3gałązki tymianku,
  • 3gałązki rozmarynu,
  • 2/3szkl.śmietanki,
  • 3 łyżki oleju,
  • 5dag.żółtego sera,
  • sól i pieprz

 

Sposób przygotowania:

Filet z indyka w boczku
Ziemniaki obrać i ugotować w posolonej wodzie.Kalafior i brokuły podzielić na różyczki,marchew pokroić w plasterki i razem gotować ok.5min.Zioła posiekać.Mięso przyprawić,przeciąć wzdłuż i każdą porcję owinąć boczkiem,a następnie przesmażyć na oleju.Mięso i warzywa przełożyć do żaroodpornego naczynia,polać śmietanką,posypać startym żółtym serem i ziołami i piec w 200"C ok.25min.

Tagi:

sery ser indyk