goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Filet z indyka w sosie borowikowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sos jest bardzo aromatyczny i smaczny

Filet z indyka w sosie borowikowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Filet z indyka w sosie borowikowym

  • filet z indyka 80 dag
  • borowiki 30-40 dag
  • cebula 1 sztuka
  • natka pietruszki 1/2 pęczek
  • sól
  • pieprz
  • mąka 1 łyżka
  • śmietana 3 łyżki
  • bulion drobiowy 1 1/2 szklanka
  • maggi
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Filet z indyka w sosie borowikowym

Cebulę siekamy. Grzyby oczyszczamy, kroimy w plasterki i podsmażamy na tłuszczu. Dodajemy pokrojone mięso. Smażymy. Podlewamy bulionem i dusimy około 20 minut. Śmietanę mieszamy z mąką i zagęszczamy sos. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku. Podajemy z ziemniaczkami/ryżem i surówką.

Redakcja poleca: