motyl87

motyl87

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Filet z indyka w sosie pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne danie z dodatkiem białego wina

Filet z indyka w sosie pieczarkowym

Składniki:

Filet z indyka w sosie pieczarkowym

 

Sposób przygotowania:

Filet z indyka w sosie pieczarkowym
Filety z indyka poporcjować, następnie rozbić tłuczkiem (jak na kotlety), doprawić solą i pieprzem. Bez panierowania mięso dać na tłuszcz i usmażyć. Cebulę pokroić w kostkę, następnie w osobnym garnku zeszklić ją na tłuszczu, dodać do tego obrane i pokrojone pieczarki, wszystko chwilę podsmażyć. Gdy pieczarki zmiękną, wlać wino, śmietanę oraz podsmażone mięso, wszystko razem pogotować (około kwadransa). Doprawić do smaku solą i pieprzem. RADA: Śmietanę można zastąpić jogurtem naturalnym. Smacznego!

Tagi:

indyk