Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Filet z indyka z cebulą i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pięknie prezentujące się na stole danie z indyka

Filet z indyka z cebulą i serem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Filet z indyka z cebulą i serem

 

 

Sposób przygotowania:

Filet z indyka z cebulą i serem
Filet z indyka pokroić na porcje, lekko zbić tłuczkiem, oprószyć solą, pieprzem, natrzeć czosnkiem. Odłożyć na godzinę w chłodne miejsce. Na 1 łyżce masła zeszklić pokrojoną cebulę. Na pozostałym tłuszczu usmażyć porcje mięsa. Na każdy kawałek upieczonego mięsa nałożyć łyżkę cebuli, położyć plasterek żółtego sera i zapiec w piekarniku. Podawać z ziemniakami i surówką.
Filet z indyka z cebulą i serem
Etap 1
Filet z indyka z cebulą i serem
Etap 2