anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Filet z karpia smażony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Karp to typowa potrawa wigilijna. Na moim stole gości częściej ponieważ wszyscy go uwielbiają. Polecam .

Filet z karpia smażony

Składniki:

Filet z karpia smażony

 

 

Sposób przygotowania:

Filet z karpia smażony
Filety z karpia oczyścić i pokroić na pół. Cebulę Obrać i pokroić. Karpia włożyć do miski dodać cebulę i sok z cytryny odstawić na godzine.Po godzinie wyjąć ryby przyprawić solą i pieprzem oraz wegeta.Jaja roztrzepać rybę panierować w jajku a następnie w bułce tartej. Olej rozgrzać i smażyć na małym ogniu z obu stron na złoty kolor. 

Tagi:

tarta karp ryba