Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Filet z kurczaka nadziewany kaszą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Mięso nadziewane kaszą i pieczarkami jest rewelacyjne. Dodatek kaszy do mięsa to bardzo dobre i smaczne połączenie.

Filet z kurczaka nadziewany kaszą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filet z kurczaka nadziewany kaszą

 

 

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka nadziewany kaszą
Na 1 łyżce oliwy podsmażyć posiekany por, paprykę i pieczarki. Wsypać ugotowaną kaszę, doprawić do smaku kolorowym pieprzem, solą i sosem sojowym, wymieszać, ostudzić. Umyte mięso osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty, oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem. Na przygotowane mięso ułożyć plasterki salami, zimny farsz z kaszy, złożyć na pół i spiąć wykałaczkami. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć z obu stron na rozgrzanej oliwie. 
Filet z kurczaka nadziewany kaszą
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć por pieczarki i paprykę
Filet z kurczaka nadziewany kaszą
Dodać ugotowaną kaszę i doprawić do smaku
Filet z kurczaka nadziewany kaszą
Na przygotowane mięso ułożyć plasterki salami i zimny farsz
Filet z kurczaka nadziewany kaszą
Złożyć na pół spiąć wykałaczkami panierować i rumienić na oliwie