bolekbolek1

bolekbolek1

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Książka Kucharska: Kuchnia Ameryki Łacińskiej z produktami Hortex

Filet z kurczaka po meksykańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo proste danie i szybkie przygotowanie. Dzięki papryce i fasoli danie uzyskuje zachęcające kolory i wygląda apetycznie.

Filet z kurczaka po meksykańsku Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Filet z kurczaka po meksykańsku

 

  • fasolka szparagowa żółta Hortex,, puszka czerwonej fasoli, 2 łyżki przecieru pomidorowego, mada do obtoczenia mięsa

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka po meksykańsku
Dokładnie obmywamy filety i kroimy je w kostkę lub paski. Doprawiamy je solą i papryką po czym obtaczamy w mące. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy kurczaka, pokrojoną cebulę, fasolkę szparagową oraz paprykę. Dodajemy czosnek przepuszczony przez praskę. Podsmażamy wszystko na złocisty kolor. Zalewamy wodą i dodajemy przecier pomidorowy. Dusimy ok.10 minut. Doprawiamy do smaku. Podajemy z brązowym ryżem.
Filet z kurczaka po meksykańsku
Filet z kurczaka po meksykańsku
Filet z kurczaka po meksykańsku