MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Filet z kurczaka z pieczarkami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Filet z kurczaka pachnący ziołami ze smażonymi pieczarkami.

Filet z kurczaka z pieczarkami. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filet z kurczaka z pieczarkami.

 

  • 200g filet z kurczaka
  • 10 pieczarek
  • 2 łyżki oleju
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
  • zioła: oregano, majeranek
  • 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka z pieczarkami.
Mięso opłukujemy i dzielimy na 5 plastrów. Przekładamy do pojemnika i dodajemy zioła i przyprawy, mieszamy i odstawiamy na 30 minut. Rozgrzewamy teflonową patelnię i smażymy kawałki mięsa z każdej strony po 3 minuty, do zarumienia.Następnie dolewamy 1 łyżkę oleju i jeszcze smażymy przez 4 minuty z każdej strony. Mięso przekładamy na talerz.Pieczarki opłukujemy, kroimy w plasterki i kładziemy na patelnię w której był smażymy filet dolewając 1 łyżkę oleju.. Dodajemy sól, pieprz i smażymy mieszając przez 5-7 minut. Gotowe, ciepłe pieczarki przekładamy na kawałki mięsa . Danie dekorujemy natką pietruszki.
Filet z kurczaka z pieczarkami.
Mieso dzielimy na plastry , dodajemy przyprawy, mieszamy i odstawiamy.
Filet z kurczaka z pieczarkami.
Kawałki filetu smażymy na patelni teflonowej do zarumienienia.
Filet z kurczaka z pieczarkami.
Do patelni wlewamy olej i jeszcze wszystko smażymy przez 4 minuty.
Filet z kurczaka z pieczarkami.
Pieczarki smazymy na oleju i układamy na kawałkach mięsa.