anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Filet z kurczaka z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Filet z kurczaka w połączeniu z serem podany na gorąco wręcz rozpływa się w ustach, można podawać do ziemniaków lub frytek.

Filet z kurczaka z serem

Składniki:

Filet z kurczaka z serem

 

  • 2 podwójne filety z kurczaka
  • 8 plastrów sera
  • 1 łyżeczka przyprawy curry
  • Sól
  • Olej
  • 3 jaja
  • Bułka tarta

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka z serem
Fileta umyć i osuszyć przekroić na 4 części i bardzo delikatnie rozbić tłuczkiem. W środku każdego fileta naciąć kieszeń i doprawić całe mięso solą i przyprawą curry. Do środka czyli do każdej kieszeni włożyć po 2 plastry sera i dokładnie opanierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju na małym ogniu około 6 minut z każdej strony.