Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Filet z mintaja w panierce z mąki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Mintaja można zastąpić inną rybą. Podawać z ziemniakami i surówką.

Filet z mintaja w panierce z mąki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Filet z mintaja w panierce z mąki

 

  • 3 szt filet z mintaja,
  • 2 szt jajka,
  • 1 szkl mąka,
  • 1 łyżeczka przyprawa,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Filet z mintaja w panierce z mąki
Filety z ryby umyć, oprószyć solą i pieprzem. Jajka wybić na talerz, rozmieszać z przyprawą kucharek. Filety obtoczyć w mące, następnie zanurzyć w jajku i jeszcze raz w mące. Na patelni rozgrzać olej, smażyć filety z obu stron na złoty kolor.
Filet z mintaja w panierce z mąki
Etap 1
Filet z mintaja w panierce z mąki
Etap 2