Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Filet z mintaja w przyprawach i panierce

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

W taki sposób można przygotować filety z innych gatunków ryb.

Filet z mintaja w przyprawach i panierce

Składniki:

Filet z mintaja w przyprawach i panierce

 

 

Sposób przygotowania:

Filet z mintaja w przyprawach i panierce
Filety rozmrozić, opłukać, osuszyć na papierowym ręczniku. Oliwę wymieszać z octem, sokiem z cytryny, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, drobno posiekaną bazylią. Zaprawą natrzeć filety, oprószyć solą i pieprzem. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju.