Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Filet z mintaja z płatkami migdałowymi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Przygotowane w ten sposób filety z ryby mają ciekawy smak.

Filet z mintaja z płatkami migdałowymi

Składniki:

Filet z mintaja z płatkami migdałowymi

 

 

 

Sposób przygotowania:

Filet z mintaja z płatkami migdałowymi
Filety umyć, osuszyć, pokroić na kawałki, skropić sokiem wyciśniętym z 1/2 pomarańczy i sokiem z cytryny. Oprószyć solą, imbirem i pieprzem, włożyć do lodówki na 1 godzinę. Następnie ułożyć filety na specjalne sito i ugotować na parze. Na patelni rozgrzać masło, wsypać płatki migdałowe i uprażyć na złoty kolor. Ugotowane filety ułożyć na półmisku, ozdobić plasterkami pomarańczy, posypać płatkami migdałowymi i wiórkami utartymi ze skórki pomarańczy.

Tagi:

mintaj dania