Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Filet z mintaja z żółtym serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ryba z żółtym serem, musztardą i ziołami smakuje wyśmienicie

Filet z mintaja z żółtym serem

Składniki:

Filet z mintaja z żółtym serem

 

Sposób przygotowania:

Filet z mintaja z żółtym serem
Odmrożone filety umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Każdy filet z jednej strony posmarować musztardą, posypać ziołami prowansalskimi, przykryć plasterkiem sera zamoczonym w roztrzepanym jajku. Następnie obtoczyć w mące, zanurzyć w jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć powoli na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła. Usmażone filety osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.