Klaudynka

Klaudynka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

Filet z pangi w panierce.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Mięciutka rybka w chrupiącej panierce do obiadu.

Filet z pangi w panierce. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Filet z pangi w panierce.

 

  • kilka filetów z pangi

 

 

 

 

  • szczypta soli, pieprzu, przyprawy do ryby

 

 

  • 2-3 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Filet z pangi w panierce.
Rybkę rozmrażamy i kroimy filety na pół. Mąke i bułkę wsypujemy do głębokich talerzy. Jajka wbijamy, solimy i rozkłócamy widelcem. Przyprawiamy rybkę przyprawą do ryb, solą, pieprzem i panierujemy: obtaczamy w mące, jajku i bulce tartej. Smażymy rybkę na dobrze rozgrzanym oleju przez ok.10 min z każdej strony. Po usmażeniu skrapiamy sokiem z cytryny.
Filet z pangi w panierce.
Rybka w chrupiącej panierce, świetna do obiadu i samodzielnie.
Filet z pangi w panierce.
Rybka w chrupiącej panierce, świetna do obiadu i samodzielnie.