paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Filet z pieczarkami w curry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Danie z filetem kurczaka oraz pieczarkami w sosie ze śmietany z tymiankiem i przyprawą curry, proste i smaczne.

Filet z pieczarkami w curry Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filet z pieczarkami w curry

 

Sposób przygotowania:

Filet z pieczarkami w curry
Filet opłukać i osuszyć, pokroić w mniejsze kawałki.

Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry.

Masło roztopić na patelni i włożyć pieczarki podsmażyć aż puszczą sok a następnie dodać mięso. Razem usmażyć. W misce wymieszać ze sobą śmietanę 150 ml wody i przyprawy do smaku. Sos wlać do pieczarek z mięsem, wymieszać.

Całość dusić pod przykryciem na małym ogniu od czasu do czasu mieszając aż sos się zredukuje. Danie najlepiej podawać z ryżem i surówką
Filet z pieczarkami w curry
Masło roztopić na patelni i włożyć pieczarki podsmażyć
Filet z pieczarkami w curry
Filet pokroić w mniejsze kawałki.i usmażyć z pieczarkami
Filet z pieczarkami w curry
W misce wymieszać ze sobą śmietanę 150 ml wody i przyprawy do smaku.
Filet z pieczarkami w curry
Sos wlać do pieczarek z mięsem, wymieszać. Całość dusić pod przykryciem