misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Filet z ryby w sosie koperkowo - pomidor

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Filety rybne lekko posolić, oprószyć przyprawą i mąką. Zrumienić na ....

Filet z ryby w sosie koperkowo - pomidor

Składniki:

Filet z ryby w sosie koperkowo - pomidor

 

  • RYBA
  • ryba morska (morszczuk, dorsz, łosoś) 2-3 filety
  • oliwa z oliwek łyżka
  • sól
  • przyprawa do ryb
  • mąka
  • SOS
  • przecier pomidorowy puszka
  • cebula mała czerwona
  • czosnek ząbek
  • jogurt naturalny łyżka
  • koperek posiekany łyżka
  • oliwa z oliwek łyżka
  • sól
  • cukier
  • czarny pieprz świeżo zmielony

Sposób przygotowania:

Filet z ryby w sosie koperkowo - pomidor
Przygotować sos: cebulę i czosnek obrać, cebulę posiekać jak najdrobniej, czosnek zmiażdżyć. W rondlu o grubym dnie rozgrzać mocno oliwę, wrzucić cebule i czosnek, zeszklić. Wlać przecier, mocno zagrać, nie gotować. Dodać koperek. Posolić do smaku, przyprawić pieprzem i szczyptą cukru, na koniec dodać jogurt, starannie połączyć, przykryć, trzymać w cieple. Filety rybne lekko posolić, oprószyć przyprawą i mąką. Zrumienić na gorącym oleju. Wyłożyć na półmisek, polac sosem i od razu podawać.