zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Filet z serkiem i papryką

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

kupiłam serek do pieczywa 2w1czyli kozi i krowi, dodałam go do filetów

Filet z serkiem i papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filet z serkiem i papryką

 

  • 2 pojedyncze filety z kurczaka
  • 2 łyżki kremowego serka koziego i krowiego
  • 1/3 dużej czerwonej papryki
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • do smaku :
  • sól
  • pieprz kolorowy
  • chili birds eye
  • 2 jajka
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Filet z serkiem i papryką
Filety umyć i osuszyć, zrobić przez środek nacięcie tworząc kieszeń. Oprószyć solą i pieprzem oraz chili. Paprykę pokroić w drobną kosteczkę, dodać posiekaną natkę pietruszki i serek. Farszu nie należy solić gdyż serek jest słony. Farsz wymieszać i wypełnić nim kieszonki filetów. Tak przygotowane zostawić na 15 minut. Po tym czasie przygotować bułkę tartą i jajka, które należy rozbełtać z odrobiną soli. Filety panierować najpierw w bułce tartej a potem zamoczyć w jajku i ponownie panierować w bułce. Na patelni rozgrzać tyle oleju aby filety były zatopione w połowie w połowie. Smażyć na średnim ogniu na złoto brązowy kolor z obu stron.
Filet z serkiem i papryką
przygotować składniki na nadzienie i umieścic w miseczce
Filet z serkiem i papryką
do papryki i natki dodać serek i wymieszać
Filet z serkiem i papryką
napełnione filety zostawić na około 15 minut
Filet z serkiem i papryką
filety smażyć na złoto brązowy kolor z obu stron