iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Filety drobiowe pod pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo lubię chrupiące filety kurczaka, jak każdy z mojej rodziny. Dla urozmaicenia staram się podawać je na różny sposób.

Filety drobiowe pod pierzynką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Filety drobiowe pod pierzynką

 

Sposób przygotowania:

Filety drobiowe pod pierzynką
Piersi z kurczaka kroimy na średnie plastry. Rozbijamy je tłuczkiem nie za cienko. Następnie oprószamy solą oraz pieprzem. Jajka rozkłócamy i dodajemy do nich papryką ostrą. Każdy kawałek mięsa moczymy w jajkach i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na złoto z każdej strony. Pory kroimy w krążki a cebulę w piórka. Szklimy razem ze szczyptą soli. Każdy usmażony plaster mięsa oprószamy serem startym na tarce. Następnie wykładamy porcje farszu porowo-cebulowego. Zapiekamy w piekarniku 10 minut. 
Filety drobiowe pod pierzynką
Kawałek piersi kurczaka lekko rozbity tłuczkiem
Filety drobiowe pod pierzynką
Gotowe i usmażone rozbite uprzednio kawałki piersi kurczaka
Filety drobiowe pod pierzynką
Gotowe i usmazone kawąłki piersi kurczaka przykryte serem