malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Filety drobiowe w occie

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Schabowe powinny wciągnąć sos czyli stać w lodówce przez kilka godzin, następnie układamy na półmisku z warzywami.

Filety drobiowe w occie

Składniki:

Filety drobiowe w occie

 

  • 1 kg piersi z kurczaka
  • 1 szklanka bułki tartej,
  • 2 jajka,
  • łyżeczka papryki słodkiej,
  • 3 łyżki octu,
  • 3 cebule,
  • 3 marchewki,
  • łyżeczka cukru,
  • 2 łyżki koncentratu,
  • 2 listki laurowe.

Sposób przygotowania:

Filety drobiowe w occie
Pierś kroimy na małe części, rozbijamy, solimy, pieprzymy, oprószamy paprykę. Jajka roztrzepujemy, następnie maczamy w jajku i panierujemy w bułce, smażymy na złoto. Cebule kroimy w piórka marchewki w kostkę, dusimy podlewając wodą, solimy, pieprzymy, dodajemy listki. Gotujemy litr wody, studzimy, rozpuszczamy koncentrat, dodajemy cukier, solimy wkładamy schabowe i warzywa.