kolia71

kolia71

Szef Kuchni
[Przepisów: 37]

Filety drobiowe z szynką i serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Roladki drobiowe, nawet dzieci nie powinny pogardzić nimi

Filety drobiowe z szynką i serem

Składniki:

Filety drobiowe z szynką i serem

 

  • 4 filety z kurczaka
  • sól czosnkowa
  • pieprz
  • ½ łyżeczki papryki w proszku
  • 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki
  • 5 łyżek musztardy
  • 8 plasterków szynki
  • 8 plasterków sera żółtego
  • 2 jajka
  • 1/4 szklanki mleka
  • bułka tarta
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Filety drobiowe z szynką i serem
Filety przekroić wzdłuż na pół, utłuc lekko, uważając by nie zrobić dziur. Każdy kawałek posypać solą czosnkową, papryką i pietruszką. Pozostawić na 1 h by przeszły przyprawami. Filety posmarować musztardą, położyć na każdy kotlet szynkę i ser. Zwinąć ostrożnie w roladki. Obtoczyć w jajku wymieszanym z mlekiem, następnie w bułce tartej. Zwinięte kotlety ułożyć na wyłożonej papierem pergaminowym blaszce, każdy kotlet skropić olejem (jeśli ktoś posiada, popsikać olejem w sprayu) . Piec w piekarniku nagrzanym do 210 stopni około 25 minut.