Strona główna Filety jagnięce zapiekane z mlekiem i ryżem

Filety jagnięce zapiekane z mlekiem i ryżem

Baranina « poprzedni | następny »
Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Filety jagnięce zapiekane z mlekiem i ryżem
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 259

Nie umyty, suchy ryż wsypać do formy do sufletów na wysokość około 7 cm (ma to na


trudność: średnie
czas:

Filety jagnięce zapiekane z mlekiem i ryżem - SKŁADNIKI:

Filety jagnięce zapiekane z mlekiem i ryżem - PRZYGOTOWANIE:

Nie umyty, suchy ryż wsypać do formy do sufletów na wysokość około 7 cm (ma to na celu dokładne odmierzenie ilości ryżu). Następnie przesypać ryż na sito, umyć pod zimną bieżącą wodą i moczyć w dużej ilości wody przez 2 godziny. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180°C. Mięso umyć, osuszyć i pokroić na plastry 1-centymetrowej grubości. Formę, sufletową dobrze wysmarować masłem. Odcedzić ryż, przełożyć do formy, ugnieść tak, by równomiernie wypełnił formą. Na ryżu położyć kawałki mięsa, dodać masło, posypać kardamonem, przykryć resztą ryżu. Całość posypać solą i powoli zalać mlekiem. Formę przełożyć do piekarnika, piec, aż ryż urośnie i będzie dobrze przypieczony (około 1 godziny).


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Filety jagnięce zapiekane z mlekiem i ryżem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Baranina
Pieczona jagnięcina Gulasz z mięsa baraniego z warzywami Mięso baranie z pomidorami
Kotleciki z mięsa baraniego Mięso baranie duszone z kapustą Gołąbki jagnięce w liściach winogron
Delikatne kotlety Kotleciki jagnięce z sosem czereśniowym i rosti Żeberka jagnięce
Jagnięcina w mięcie z batami i kaszą gryczaną Pieczony udziec barani Čevapčići z ziołowymi ziemniaczkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane