Strona główna Filety jagnięce zapiekane z mlekiem i ryżem

Filety jagnięce zapiekane z mlekiem i ryżem

Baranina « poprzedni | następny »
Babcia Halinka - Przepis na: Filety jagnięce zapiekane z mlekiem i ryżem offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Filety jagnięce zapiekane z mlekiem i ryżem
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 259

Nie umyty, suchy ryż wsypać do formy do sufletów na wysokość około 7 cm (ma to na


trudność: średne
czas:

Filety jagnięce zapiekane z mlekiem i ryżem - SKŁADNIKI:

Filety jagnięce zapiekane z mlekiem i ryżem - PRZYGOTOWANIE:

Nie umyty, suchy ryż wsypać do formy do sufletów na wysokość około 7 cm (ma to na celu dokładne odmierzenie ilości ryżu). Następnie przesypać ryż na sito, umyć pod zimną bieżącą wodą i moczyć w dużej ilości wody przez 2 godziny. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180°C. Mięso umyć, osuszyć i pokroić na plastry 1-centymetrowej grubości. Formę, sufletową dobrze wysmarować masłem. Odcedzić ryż, przełożyć do formy, ugnieść tak, by równomiernie wypełnił formą. Na ryżu położyć kawałki mięsa, dodać masło, posypać kardamonem, przykryć resztą ryżu. Całość posypać solą i powoli zalać mlekiem. Formę przełożyć do piekarnika, piec, aż ryż urośnie i będzie dobrze przypieczony (około 1 godziny).


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Filety jagnięce zapiekane z mlekiem i ryżem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Baranina
Gołąbki jagnięce w liściach winogron Delikatne kotlety Kotleciki jagnięce z sosem czereśniowym i rosti
Żeberka jagnięce Jagnięcina w mięcie z batami i kaszą gryczaną Pieczony udziec barani
Čevapčići z ziołowymi ziemniaczkami Chorwacki gulasz z kluseczkami Kotleciki jagnięce w winnym sosie
Jagnięcina z warzywami Pikantne bitki z mięsa baraniego Szaszłyk z baraniną w miętowej matynacie

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane