Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Filety nadziewane mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne mięsko. Kieszonki z piersi kurczaka nadziewane mozzarellą i sproszkowanymi suszonymi pomidorami.

Filety nadziewane mozzarellą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filety nadziewane mozzarellą

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • sól do smaku
  • 2 łyżeczki pomidorów suszonych z czosnkiem i bazylią
  • 70 g sera mozzarella w kulce
  • 2 łyżeczki przyprawy do mięs
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Filety nadziewane mozzarellą
Każdą pierś z kurczaka naciąć w środku tak, aby otrzymać kieszonki. Każdą mięsną kieszonkę oprószyć w środku solą i pomidorami suszonymi z czosnkiem i bazylią. Ser mozzarella przekroić na pół. Po kawałku sera włożyć do każdego filetu. Brzegi mięsa złączyć, zabezpieczyć wykałaczkami. Nadziane filety kłaść na rozgrzany na patelni olej, posypać z obu stron przyprawą do mięs. Mięso z obu stron mocno zrumienić. Do zrumienionego mięsa wlać pół szklanki wody. Dusić na małym ogniu pod przykryciem po 10 minut z obu stron. Gotowe mięso podzielić na porcje.
Filety nadziewane mozzarellą
Filety z kurczaka nacięte w środku oprószone solą i suszonymi pomidorami.
Filety nadziewane mozzarellą
Kawałki sera mozzarella umieszczone w mięsnych kieszonkach.
Filety nadziewane mozzarellą
Nadziane filety posypane przyprawą do mięs i rumienione.
Filety nadziewane mozzarellą
Zrumienione nadziane filety zalane wodą.