Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Filety pieczone z pieczarkami

  • 1
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zamrożone filety ułożyć na wysmarowanym tłuszczem ogniotrwałym półmisku,

Filety pieczone z pieczarkami

Składniki:

Filety pieczone z pieczarkami

 

  • 1/2 kg mrożonych filetów z dorsza lub karmazyna
  • 2 łyżki masła
  • 25 dag pieczarek
  • 1 duża cebula
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Filety pieczone z pieczarkami
Zamrożone filety ułożyć na wysmarowanym tłuszczem ogniotrwałym półmisku, posypać pokrajanymi na paseczki pieczarkami, cebulą pokrajaną na plastry, posolić, posypać pieprzem, skropić obficie tłuszczem. Wstawić do gorącego piekarnika. Piec w bardzo gorącym piekarniku przez 25 minut, często polewając sosem; można podlać trochę wody. Podawać z ziemniakami i sałatką.