Paczajka

Paczajka

Starszy Kucharz
[Przepisów: 25]

Filety pod marchewkową pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo proste i szybkie danie. Samo przygotowanie zajmuje ok. 10 minut. Składniki na 4 porcje.

Filety  pod marchewkową pierzynką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Filety pod marchewkową pierzynką

 

  • 4 średnie marchewki
  • 4 łyżeczki majonezu
  • 1 podwójna pierś z kurczaka

Sposób przygotowania:

Filety pod marchewkową pierzynką
Kroimy pierś z kurczaka tak aby wyszły 4 filety. Smarujemy każdy filet łyżeczką majonezu. Obieramy marchewki i trzemy na średnich oczkach tarki. Posypujemy marchewką każdy filet. Wstawiamy do nie nagrzanego piekarnika i ustawiamy temperaturę 190 stopni na 35 minut.
Filety  pod marchewkową pierzynką
Filety podajemy z czym lubimy. Ja wykorzystałam
Filety  pod marchewkową pierzynką
Filety po wysmarowaniu majonezem i nałożeniu marchewki.