Doda

Doda

Szef Kuchni
[Przepisów: 97]

Filety rybne "jardiniere"

         
ocena: 4/5 głosów: 3

Oczyszczone warzywa zalać wrzącą wodą (każde warzywo oddzielnie), posolić,

Filety rybne "jardiniere"

Składniki:

Filety rybne "jardiniere"

 

Sposób przygotowania:

Filety rybne "jardiniere"
Oczyszczone warzywa zalać wrzącą wodą (każde warzywo oddzielnie), posolić, gotować intensywnie pod przykryciem. Do przecedzonego wywaru z włoszczyzny z przyprawami włożyć zamrożone filety, posolić i gotować 20 minut do chwili zagotowania. Podając ułożyć rybę na półmisku, obłożyć całymi warzywami i plastrami cytryny, na wierzchu położyc płatki masła roztrte z posiekaną natką pietruszki. W ten sposób przyrządzone filety sa bardzo smaczne z młodymi jarzynami.