Strona główna Filety śledziowe po kaszubsku

Filety śledziowe po kaszubsku
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Śledź czyli rybka na Święta idealna

Śledź « poprzedni | następny »
bernika - autor przepisu Filety śledziowe po kaszubsku offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 818
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Filety śledziowe po kaszubsku
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Popularne filety śledziowe po kaszubsku. wg przepisu z portalu przepisy.pl


trudność: łatwe
czas:

Filety śledziowe po kaszubsku - SKŁADNIKI:

  • 12szt. filety śledziowe matias
  • ziele angielskie 3 szt
  • woda 1/2l
  • bulion z kury 1/2 l
  • pieprz
  • sól
  • cebula 1/2 kg
  • cukier łyżka
  • ocet 1/2 szklanki
  • majeranek łyżka
  • liść laurowy
  • mały koncentrat pomidorowy

Filety śledziowe po kaszubsku - PRZYGOTOWANIE:

Wodę z octem, cukrem, liściem laurowym i zielem angielskim zagotować. Odstawic do ostygnięcia i włożyć do zalewie śledzie. Moczyć przez 30 minut. Cebulę pokroić w piórka. Podgrzać bulion i zalać nim cebule. Dodać majeranek, pieprz oraz sól. Dusić do momentu, gdy cebula będzie miękka, a sos zgęstnieje. Doprawic cukrem i solą jeśli to konieczne. Na koniec dodac koncentrat pomidorowy i wymieszaj. Farsz nałożyć na śledzie, zrolować je i spiąć wykałaczką. Wlać do reszty sosu cebulowego trochę zalewy by doprawić do smaku. Ułożyć roladki w naczyniu, polać sosem cebulowym i odstawić na parę godzin do lodówki. Wyjąć roladki obłożyć pozostałym farszem i podać udekorowane natką.



Komentarze do Filety śledziowe po kaszubsku (strona 1 z 1)  
wedith1

wedith1
offline

2011-12-26 10:33
Chętnie bym skosztowała :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Śledź
Śledź pod pierzynką Woda śledziowa (zupa śledziowa) Wiosenne śledzie podawane w jabłkach
Śledzie pomidorach i miodzie Sałatka śledziowa z jajkiem i rzeżuchą Sałatka śledziowa w buraczanej galarecie
Śledzie w sosie koperkowym Śledź w korzennej dyni Sałatka warzywno-śledziowa z kiełkami
Sałatka śledziowa z papryką marynowaną Sałatka  śledziowa  podana  na krakersie Sałatka śledziowa z czarnuszką
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4 5
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane