Filety w sosie chrzanowym

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Z łyżki mąki i łyżki margaryny zrobić zasmażkę, rozprowadzić mlekiem, doprawić

Filety w sosie chrzanowym

Składniki:

Filety w sosie chrzanowym

 

  • 60 dag filetów

 

 

 

 

 

  • 2 jaja, łyżka utartego chrzanu

 

 

  • cukier

 

Sposób przygotowania:

Filety w sosie chrzanowym
Z łyżki mąki i łyżki margaryny zrobić zasmażkę, rozprowadzić mlekiem, doprawić cukrem i solą, zagotować, dodać chrzan, śmietanę i sok z cytryny. Na posmarowanym margaryną półmisku żaroodpornym ułożyć umyte i osuszone, nie rozmrożone filety, włożyć resztę margaryny i piec około 30 min. Gdy ryba zmięknie, posypać filety ugotowanymi na twardo i drobno pokrojonymi jajami, zalać przygotowanym sosem i zapiekać 10 min w piekarniku. Podawać z frytkami i surówką z warzyw sezonowych.

Tagi:

chrzanowym