Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Filety z dorsza z dodatkiem boczku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ryba nie musi być tylko panierowana, warto od czasu do czasu spróbować czegoś innego

Filety z dorsza z dodatkiem boczku

Składniki:

Filety z dorsza z dodatkiem boczku

 

  • 4 szt filety z dorsza,
  • 25 dag boczek wędzony,
  • 4 łyżki sok z cytryny,
  • 2 łyżeczki Przyprawa do ryb,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz

 

Sposób przygotowania:

Filety z dorsza z dodatkiem boczku
Filety z dorsza umyć, osuszyć, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do ryb, skropić sokiem z cytryny, odłożyć na pół godziny w chłodne miejsce. Boczek pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na patelni, włożyć filety i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać obłożone skwarkami z ziemniakami i surówką.