Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Filety z indyka z puree z wiśni

  • 1
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 448

Zdjąć mięso z piersi indyczki, wyżyłować, lekko zbić, uformować kształtne

Filety z indyka z puree z wiśni

Składniki:

Filety z indyka z puree z wiśni

 

Sposób przygotowania:

Filety z indyka z puree z wiśni
Zdjąć mięso z piersi indyczki, wyżyłować, lekko zbić, uformować kształtne kotlety i skropić maderą, posolić. Na 15 minut przed podaniem smażyć na maśle na niezbyt ostrym ogniu (mięso jest delikatne). Każdy filet pokrajać na 3 części. Kotlety ułożyć na grzankach z bułki, polać sosem ze smażenia, w środek włożyć puree z wiśni: wiśnie wydrylować, dodać przyprawy i dusić na małym ogniu aż będą miękkie, przetrzeć przez sito, dodać cukru do smaku. Podobne filety można robić z kury.