Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Filety z karpia w pikantnum sosie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

W taki sam sposób można przygotować filety z innych gatunków ryb.

Filety z karpia w pikantnum sosie

Składniki:

Filety z karpia w pikantnum sosie

 

 

Sposób przygotowania:

Filety z karpia w pikantnum sosie
Filety z karpia umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanej oliwie z masłem. Następnie przełożyć do rondla. Na pozostałym po smażeniu ryby tłuszczu zeszklić drobno posiekaną cebulę. Do cebuli dodać przyprawy, podsmażyć, wlać śmietankę, miód, przyprawić do smaku solą, wymieszać. Sosem zalać rybę i dusić na bardzo małym ogniu około 20 minut. Podawać z ryżem i surówką.