AniaHania

AniaHania

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 131]

Filety z kurczaka w krakersowej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Filety z kurczaka marynowane w jogurcie naturalnym z dodatkiem przypraw są bardzo soczyste i pyszne.

Filety z kurczaka w krakersowej panierce

Składniki:

Filety z kurczaka w krakersowej panierce

 

  • 2 filety z kurczaka
  • opakowanie krakersów
  • jogurt naturalny duży
  • sól cytrynowa
  • sól
  • pieprz cytrynowy
  • pieprz czarny mielony
  • czubryca
  • sambar masala
  • biryani masala
  • olej

Sposób przygotowania:

Filety z kurczaka w krakersowej panierce
Filety umyć i przekroić wzdłuż na pół tak aby powstały kolejne kotlety. Następnie pokroić je w szersze paski. Wrzucić do miski, dodać jogurt naturalny i przyprawy. U mnie to sól cytrynowa, sól, pieprz cytrynowy, pieprz czarny mielony, czubryca, biryani masala i sambar masala. Wszystko razem wymieszać i odstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.

Krakersy zmielić lub potłuc tłuczkiem.

Filety obtaczać w panierce z krakersów i smażyć na oleju na złoty kolor.

Podawałam z pieczonymi ziemniakami oraz z mixem sałat z pomidorkami skropionym sosem winegret.

Tagi:

kurczak danie