Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Filety z kurczaka w zalewie jogurtowej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Cebulę i czosnek obrać, drobno pokroić i podsmażyć na rozgrzanym na patelni oleju.

Filety z kurczaka w zalewie jogurtowej

Składniki:

Filety z kurczaka w zalewie jogurtowej

 

  • 2 piersi kurczaka
  • 2 łyżki oleju
  • 1 szkl jogurtu naturalnego
  • 2 cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • 2-3 łyżeczki curry
  • sól

Sposób przygotowania:

Filety z kurczaka w zalewie jogurtowej
Cebulę i czosnek obrać, drobno pokroić i podsmażyć na rozgrzanym na patelni oleju. Wystudzić, wymieszać z jogurtem, curry i solą. Pokrojone na kawałeczki mięso włożyć do zalewy jogurtowej, odstawić na minimum 30 min. Następnie przełożyć do garnka i dusić całość pod przykryciem na małym ogniu do momentu aż mięso będzie miękkie. Podawać z ryżem lub makaronem i surówką z czerwonej kapusty.