katarzynagotuje

katarzynagotuje

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 70]

Filety z kurczaka z pieczarkami i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Filety z kurczaka z pieczarkami i cebulką, zapieczone z serem.

Filety z kurczaka z pieczarkami i serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filety z kurczaka z pieczarkami i serem

 

  • 500g piersi z kurczaka,
  • 350g pieczarek,
  • 150g sera,
  • 1 cebula,
  • papirus (pomysł na)
  • 1 łyżka masła

 

Sposób przygotowania:

Filety z kurczaka z pieczarkami i serem
Piersi z kurczaka umyć i pokroić na kotlety, Ułożyć w papirusie i smażyć z obu stron po 5 min lub przyprawić i smażyć bez panierki na patelni. Pieczarki umyć i pokroić. Cebulę obrać i pokroić w paski. Podsmażyć na maśle, dodać pieczarki i smażyć do momentu aż pieczarki będą gotowe. Kotlety poukładać w naczyniu żaroodpornym i na każdym z nich ułożyć pieczarki z cebulką. Ser zetrzeć na tarce i posypać każdego kotleta. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec ok. 5-10 min, do momentu aż ser się rozpuści.
Filety z kurczaka z pieczarkami i serem
Cebulę przekroić na pół i pokroić w cieńkie paski.
Filety z kurczaka z pieczarkami i serem
Do cebuli dodać pokrojone pieczarki i smazyć razem.
Filety z kurczaka z pieczarkami i serem
Pierś podsmazyc w papirusie lub po prostu przyprawić i smazyć.
Filety z kurczaka z pieczarkami i serem
Ułożyć kotlety w naczyniu żaroodpornym i piec do rozpuszczenia sera.