Strona główna Filety z łososia pieczone w piekarniku

Filety z łososia pieczone w piekarniku

Łosoś « poprzedni | następny »
Krakowianka - autor przepisu Filety z łososia pieczone w piekarniku offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2426
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Filety z łososia pieczone w piekarniku
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 1

W taki sam sposób można przygotować filety z innych gatunków ryb.


trudność: średne
czas:

Filety z łososia pieczone w piekarniku - SKŁADNIKI:

  • 1/2 kg filetu z łososia (bez skóry)
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 cebula
  • 1 por
  • 5 gałązek koperku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Filety z łososia pieczone w piekarniku - PRZYGOTOWANIE:

Filety umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, skropić sokiem z cytryny, pokroić na kawałki o dł 10 cm, szer 3 cm. Oprószyć solą i pieprzem, odłożyć w chłodne miejsce na pół godziny. Por podzielić na pojedyncze liście, cebulę na krążki, wrzucić do wrzącej wody na 10 sekund, wyjąć, Na każdy kawałek ryby ułożyć po kilka krążków cebuli i małą gałązkę koperku, zwinąć jak roladkę, owinąć liściem pora, spiąć wykałaczką. Ułożyć pionowo w brytfannie, skropić oliwą, przykryć folią aluminiową. Włożyć do piekarnika, piec około 20-30 minut w temp 190 stopni. Podawać z ryżem i gotowanymi warzywami.



Komentarze do Filety z łososia pieczone w piekarniku (strona 1 z 1)  
arunia

arunia
offline

2011-12-10 20:37
nie wiem czy tak to miało wyglądać, no ale tak wyglądało w moim wykonaniu. :D Łosoś wyszedł mniam, ale sam łosoś, resztę raczej traktujemy jako dekorację ... nie koniecznie jadalną choć zjeść się na pewno da ;P
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Łosoś
Łosoś w kruchym cieście z pesto Łosoś z cytrynowym risotto Pasztet jajeczny z łososiem i szpinakiem
Kokardki z sosem z łososia i cukinii Sushi - moja wersja japońskiego dania Placki ziemniaczane z łososiem i śmietaną
Słoneczna sałatka z mango i ananasem z grilla Łosoś na parze z wiosenną sałatką Kolorowe pyszne wiosenne rollsy
Łosoś zapiekany pod pieczarką Łosoś w sosie cytrynowym Buraczkowe ravioli z łososiem i kozim serkiem
Dziś moderatorami są
zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4 5
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane