Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Filety z mintaja z wędzoną papryką w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Mintaj w panierce jest smaczny z chrupiącą skórką. Można go podawać z pieczywem, frytkami lub ziemniakami i surówką.

Filety z mintaja z wędzoną papryką w panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filety z mintaja z wędzoną papryką w panierce

 

 

 

Sposób przygotowania:

Filety z mintaja z wędzoną papryką w panierce
Filety z mintaja rozmrozić, pokroić na porcje, osuszyć w papierowym ręczniku. Następnie skropić sokiem z limonki, oprószyć solą, pieprzem i papryką, odłożyć w chłodne miejsce na 15 minut. Jajka wymieszać z przyprawą uniwersalną. Filety oprószyć mąką, zanurzać w jajkach i obtaczać w bułce tartej. Rumienić obie strony ryby na rozgrzanym oleju. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.
Filety z mintaja z wędzoną papryką w panierce
Jajka widelcem wymieszać z przyprawą uniwersalną
Filety z mintaja z wędzoną papryką w panierce
Filety z mintaja skropić sokiem z limonki i oprószyć przyprawami
Filety z mintaja z wędzoną papryką w panierce
Panierować w mące roztrzepanym jajku i bułce tartej
Filety z mintaja z wędzoną papryką w panierce
Na rozgrzanym oleju rumienić na złoty kolor