Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Filety z morszczuka w panierce z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Filety z morszczuka w panierce z zółtym serem są smaczne.

Filety z morszczuka w panierce z serem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Filety z morszczuka w panierce z serem

 

Sposób przygotowania:

Filety z morszczuka w panierce z serem
Zamrożone filety z ryby wyjąć z zamrażalnika i rozmrozić. Umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Jajko wybić na talerz, dodać przyprawę kucharek starty na tarce o dużych oczkach żółty ser, dokładnie wymieszać. Przygotowane filety oprószyć mąką, zanurzyć w jajku z żółtym serem i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z ziemniakami lub frytkami i surówką.
Filety z morszczuka w panierce z serem
Filety z ryby skropić sokiem z cytryny oprószyć solą i pieprzem
Filety z morszczuka w panierce z serem
Jajko wymieszać z przyprawą kucharek i tartym żółtym serem
Filety z morszczuka w panierce z serem
Opanierowane filety z ryby smażyć na rozgrzanym oleju