aneta_bielecka_pozna

aneta_bielecka_pozna

Starszy Kucharz
[Przepisów: 12]

Filety z pangi w jarzynach po grecku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Filety z pangi w jarzynach po grecku

Filety z pangi w jarzynach po grecku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filety z pangi w jarzynach po grecku

 

  • filety z pangi 4 sztuki,
  • cebula 3 sztuki,
  • marchew 6 sztuk,
  • mały seler 1 sztuka ,
  • jajka 2 sztuki,
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 4 łyżki mąki,
  • 6 łyżek bułki tartej,
  • olej do smażenia,
  • sól,
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Filety z pangi w jarzynach po grecku
Marchewkę, pietruszkę i seler należy obrać, opłukać i zetrzeć na paseczki. Cebulę pokroić w półksiężyce i podsmażyć na patelni na 3 łyżkach oleju. Do podsmażonej cebuli dodać warzywa i dodać 4 łyżki wody i dusić ok 30 minut od czasu do czasu mieszając. Do warzyw dodać koncentrat pomidorowy oraz sól i pieprz do smaku. Rybę doprawić solą i pieprzem i opruszyć mąką. Następnie filety obtaczać w jajku i w bułce tartej i smażyć na oleju. Rybkę włożyć do pojemnika i obłożyć przygotowanymi warzywami. Podawać na zimno. Rybki są najlepsze następnego dnia. Smacznego !!!
Filety z pangi w jarzynach po grecku
Marchewkę, pietruszkę i seler należy zetrzeć na paseczki.
Filety z pangi w jarzynach po grecku
Cebulę pokroić w półksiężyce i podsmażyć na patelni.
Filety z pangi w jarzynach po grecku
Do podsmazonej cebuli dodajemy warzywa i dusimy przez ok 30 min. Dodajemy koncentrat i przyprawy.
Filety z pangi w jarzynach po grecku
Rybę doprawić solą i pieprzem i usmażyć na oleju.

Tagi:

jajko tarta jajka