Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Filety z ryby duszony z cukinią

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Taką potrawę można zrobić z filetów różnych gatunków ryb.

Filety z ryby duszony z cukinią

Składniki:

Filety z ryby duszony z cukinią

 

Sposób przygotowania:

Filety z ryby duszony z cukinią
Filety z ryby umyć osuszyć, pokroić na kawałki, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w słupki. Cukinię i pomidory umyć, pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy wsypać pokrojoną w krążki cebulę, zeszklić. Następnie dodać paprykę, cukinię, pomidory, oprószyć solą i pieprzem. Na warzywa ułożyć kawałki ryby, polać pozostałą oliwą, przykryć przykrywką. Dusić na małym ogniu około 20 minut. Podawać z ziemniakami lub ryżem.