Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Filety z ryby z cebulą i papryczką chili

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

W taki sposób można przygotować różne gatunki filetów rybnych

Filety z ryby z cebulą i papryczką chili

Składniki:

Filety z ryby z cebulą i papryczką chili

 

  • 50 dag filetów z ryby (np panga),
  • sól,
  • pieprz,
  • 6 łyżek oleju,
  • 2 łyżki mąki,
  • 1 łyżka przyprawy do ryb,
  • 4 łyżki białego wytrawnego wina,
  • 1 papryczka chili,
  • 4 cebule,
  • 0,5 łyżki bazylii suszonej

 

 

 

Sposób przygotowania:

Filety z ryby z cebulą i papryczką chili
Filety z ryby umyć, osuszyć, skropić łyżką wina, oprószyć przyprawą do ryb, pieprzem, solą i mąką. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, włożyć przygotowane filety i usmażyć z obu stron na złoty kolor. Cebulę pokroić w cienkie krążki, papryczkę chili posiekać. Na pozostałym oleju zeszklić cebulkę, następnie wlać pozostałe wino, dodać papryczkę i bazylię, przyprawić do smaku solą. Cebulę dusić pod przykryciem około 10 min. Ciepłą rybę ułożyć na półmisku, obłożyć cebulką, podawać z frytkami i surówką.