Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Filety z tilapii w sosie z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Tilapia w sosie z warzywami jest smaczna i delikatna.

Filety z tilapii w sosie z warzywami

Składniki:

Filety z tilapii w sosie z warzywami

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Filety z tilapii w sosie z warzywami
Filet z ryby rozmrozić, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać mało, włożyć przygotowane filety, obsmażyć z obu stron. Cukinię, paprykę pokroić w słupki, por w krążki, włożyć do rondla, dodać olej udusić do miękkości. Śmietanę wymieszać z mąką i mieloną papryką, połączyć z warzywami. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, zagotować. Na sos z warzywami ułożyć smażone filety, podgrzać. Podawać z ziemniakami.

Tagi:

cukinia