kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Flaczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Wspaniałe rozgrzewające danie świetnie sprawdza się na zakrapianych przyjęciach :)

Flaczki

Składniki:

Flaczki

 

Sposób przygotowania:

Flaczki
Gotujemy porcje rosołowe wraz z udkami z kurczaka. Kiedy sa gotowe wyjmujemy je z wywaru, obieramy z mięsa. Wrzucamy mięso z powrotem do wywaru wraz z warzywami i flaczkami wołowymi. Gotujemy do miękkości flaczków.Wyjmujemy warzywka.Marchewka może zostać. Doprawiamy na ostro maggi, pieprzem, papryką i majerankiem- woda musi zrobić się brązowa od papryki!
Solimy do smaku.
Mąkę rozprowadzamy wodą po czym zagęszczamy nią nasze flaczki. Na sam koniec dosmaczamy solą.

Nie przykrywajcie zanim nie ostygną-skraplająca się para spowoduje popsucie się potrawy. Jeżeli w trakcie przechowywania z jakiegoś powodu spienią się-nie nadają się do spożycia.
Podajemy na gorąco z chlebem
Smacznego