zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Flaczki drobiowe

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Rozgrzewające flaczki drobiowe.

Flaczki drobiowe

Składniki:

Flaczki drobiowe

 

Sposób przygotowania:

Flaczki drobiowe
Kurczaka sprawić, umyć, zalać zimną wodą i zagotować. Odlać wodę, opłukać jeszcze raz mięso, ponownie zalać zimną wodą i gotować na małym ogniu około 20 minut.Gdy mięso jest prawie miękkie wyjąć, przestudzić, pokroić w podłużne kawałki i wrzucić do wywaru. Marchew, pietruszkę i seler obrać, umyć, pokroić w słupki. Dodać do wywaru i wrzucić zielone oraz ziele, liść i majeranek. Dodać przyprawę do flaków, sól, pieprz i paprykę do smaku. Gotować do miękkości warzyw. Na koniec wsypać bułkę tartą celem zagęszczenia flaczków i zagotować. Jak tylko się zagotują od razu zestawić z ognia aby nie zmętniały.