kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Flaczki jarskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

A tu coś dla jaroszy- na przyjęcia też chodzą :)

Flaczki jarskie

Składniki:

Flaczki jarskie

 

Sposób przygotowania:

Flaczki jarskie
Gotujemy kotlety sojowe wraz z kostka bulionu warzywnego.Wyjmujemy, kroimy na paseczki. Z warzyw gotujemy wywar.Wyjmujemy warzywka.Marchewka może zostać.Dodajemy pokrojone w paseczki kotlety sojowe. Doprawiamy na ostro maggi, pieprzem, papryką i majerankiem- woda musi zrobić się brązowa od papryki!
Solimy do smaku.
Mąkę rozprowadzamy wodą po czym zagęszczamy nią nasze flaczki. Na sam koniec dosmaczamy solą.

Nie przykrywajcie zanim nie ostygną-skraplająca się para spowoduje popsucie się potrawy. Jeżeli w trakcie przechowywania z jakiegoś powodu spienią się-nie nadają się do spożycia.
Podajemy na gorąco z chlebem
Smacznego