Strona główna Flaczki wieprzowe

Flaczki wieprzowe

Konczi - Przepis na: Flaczki wieprzowe offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1209
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Flaczki wieprzowe
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Flaczki wieprzowe czyli ciepły posiłek dla rodziny


trudność: średne
czas:

Flaczki wieprzowe - SKŁADNIKI:

  • 80 dag wieprzowych flaków
  • 3 łyżki przyprawy do flaków
  • wywar około 2 litrów
  • 2 ugotowane marchewki
  • 1 ugotowana pietruszka
  • mały ugotowany seler
  • natka pietruszki
  • łyżka masła
  • 1 łyżka mąki
  • magi
  • sól
  • pieprz

Flaczki wieprzowe - PRZYGOTOWANIE:

Flaki płukany i trzykrotnie obgotowujemy w delikatnie osolonej wodzie po około 15-20 minut, za każdym razem przepłukując dużą ilością wody - flaczki powinny być miękkie po obgotowaniu. Flaczki kroimy na mniejsze kawałki wg uznania. Marchewkę, pietruszkę i seler drobno kroimy, natkę pietruszki siekamy. Na patelni roztapiamy łyżkę masła, dodajemy łyżkę mąki cały czas mieszając aby zrobiła się delikatna zasmażka, dodajemy pokrojone warzywa wraz z natką pietruszki i 1/3 ugotowanych i pokrojonych flaków, wszystko razem przesmażamy, podlewamy kilkoma łyżkami wywaru i dodajemy 3 łyżki przyprawy do flaków. Zasmażamy. Do gotującego się wywaru dodajemy pokrojone ugotowane pozostałe flaczki, zagotowujemy, dokładamy przesmażone flaczki z warzywami i gotujemy razem około 10 minut. Przyprawiamy pieprzem magi i i solą. Podajemy z pieczywem. Smacznego


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Flaczki wieprzowe  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Flaki
Flaczki  wołowe  Flaki na rosole Flaczki z wiejskiego kurczaka
Flaczki z kurczaka Flaczki wieprzowe A'la flaczki z kurczaka
Flaczki wołowe na kurczaku. Flaki jelenie Flaki wołowe na bulionie
Flaki jelenie na ostro Flaki wg Alex Ala flaczki

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane