Strona główna Flaczki wołowe

Flaczki wołowe

Dania, Flaki « poprzedni | następny »
Henia - Przepis na: Flaczki wołowe offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 244
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Flaczki wołowe
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 6

Moje ulubione!!!!!!!!!!!!


trudność: średne
czas:

Flaczki wołowe - SKŁADNIKI:

  • 1 kg flaków wołowych parzonych (2 kg surowych)
  • 30 dag wołowiny z kością ( ja daję goleń)
  • 2 marchewki
  • 1 średnia pietruszka
  • 1 mały seler
  • 1 mały por
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • Przyprawy: sól, pieprz, vegeta, maggi,majeranek, imbir, gałka muszkatołowa
  • pieprz ziarnisty, ziele angielskie,liść laurowy
  • olej
  • mąka

Flaczki wołowe - PRZYGOTOWANIE:

Ugotować rosół z wołowiny, pora, 1 marchewki, 1/2 selera. Ugotowane jarzyny wyjąć. Na oleju przysmażyć starkowane warzywa i cebulkę.Do rosołu włożyć flaki pokrojone w paseczki i przesmażone jarzyny. Dodać przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Gotować na małym ogniu do miękkości flaczków. Doprawić majerankiem, vegetą, papryką, imbirem, gałką muszkatołową i maggi.Zrobić średnią zasmażkę i rozprowadzić w zupie. Przepis jest z flaczkami podgotowywanymi, jeśli gotujemy z flaczków surowych, należy je wyczyścić, wymoczyć, odgotowć, zmienić wodę i gotowac do miękkości. Dalej jak w przepisie!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Flaczki wołowe (strona 1 z 1)  
msewka

msewka
offline

2010-05-26 13:24
Moje też ulubione.5
Skomentuj
Oceń:
0
dusia30

dusia30
offline

2010-05-26 17:33
Uwielbiam uwielbiam uwielbiam!!!5
Skomentuj
Oceń:
0
góralka

góralka
offline

2010-05-27 07:02
Wszyscy w domu przepadają za flaczkami. Najczęściej robię cielęce. Przyznam, że nie gotowałam jeszcze wołowych. Super Heniu!!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Klopsiki w kapuście Roladki schabowe nadziewane Makaron spaghetti z pesto i słonecznikiem
Pieczeń w chlebie schowana Wiejska zapiekanka Domowe pity do kebaba
Zapiekane naleśniki a la caprese Pierogi z zielonawymi gołąbkami Naleśniki czekoladowe z ananasem
Jajeczna pasta z kurczakiem Jajecznica z kanią Torcik omletowy przekładany budyniem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj