Strona główna Flaczki wołowe

Flaczki wołowe

Dania, Flaki « poprzedni | następny »
Henia

Mistrz Kuchni
Przepisy: 244
zdjęcia: 1 z 1
Flaczki wołowe
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 6

Moje ulubione!!!!!!!!!!!!


trudność: średnie
czas:

Flaczki wołowe - SKŁADNIKI:

  • 1 kg flaków wołowych parzonych (2 kg surowych)
  • 30 dag wołowiny z kością ( ja daję goleń)
  • 2 marchewki
  • 1 średnia pietruszka
  • 1 mały seler
  • 1 mały por
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • Przyprawy: sól, pieprz, vegeta, maggi,majeranek, imbir, gałka muszkatołowa
  • pieprz ziarnisty, ziele angielskie,liść laurowy
  • olej
  • mąka

Flaczki wołowe - PRZYGOTOWANIE:

Ugotować rosół z wołowiny, pora, 1 marchewki, 1/2 selera. Ugotowane jarzyny wyjąć. Na oleju przysmażyć starkowane warzywa i cebulkę.Do rosołu włożyć flaki pokrojone w paseczki i przesmażone jarzyny. Dodać przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Gotować na małym ogniu do miękkości flaczków. Doprawić majerankiem, vegetą, papryką, imbirem, gałką muszkatołową i maggi.Zrobić średnią zasmażkę i rozprowadzić w zupie. Przepis jest z flaczkami podgotowywanymi, jeśli gotujemy z flaczków surowych, należy je wyczyścić, wymoczyć, odgotowć, zmienić wodę i gotowac do miękkości. Dalej jak w przepisie!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Flaczki wołowe (strona 1 z 1)  
msewka

msewka

2010-05-26 13:24
Moje też ulubione.5
Skomentuj
Oceń:
0
dusia30

dusia30

2010-05-26 17:33
Uwielbiam uwielbiam uwielbiam!!!5
Skomentuj
Oceń:
0
góralka

góralka

2010-05-27 07:02
Wszyscy w domu przepadają za flaczkami. Najczęściej robię cielęce. Przyznam, że nie gotowałam jeszcze wołowych. Super Heniu!!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Pannukkaku - fiński naleśnik z piekarnika Klopsiki z buraczków Roladki schabowe nadziewane
Kluseczki  zajączki z serem i jarmużem Naleśniki z mortadelą i żółtym serem Kluski na parze z jagodami
Spaghetti al'a Carbonara wg Zub3ra Ryż z mieszanką warzyw Naleśniki z parówką, pieczarkami i serem
Jajka w sosie paprykowym Wegańska zupa warzywna z dynią hokkaido, brukselką Jajka w chrzanowo-jabłkowym sosie

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane