Strona główna Flaczki z boczniaków

Flaczki z boczniaków

Boczniaki « poprzedni | następny »
nelka90 - Przepis na: Flaczki z boczniaków offline

Kuchcik
Przepisy: 33
Flaczki z boczniaków
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszne boczniaki w nowym wydaniu


trudność: łatwe
czas:

Flaczki z boczniaków - SKŁADNIKI:

  • Składniki:
  • pęczek włoszczyzny
  • 300 g grzybów boczniaków
  • średnia cebula
  • ok 20 dag mąki
  • 3 łyżki margaryny
  • sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, przyprawa do zup.
  • pieczywo ( bułki, bagietka itp)

Flaczki z boczniaków - PRZYGOTOWANIE:

Pęczek włoszczyzny ugotować do miękkości w małej ilości wody. Odcedzić z wywaru i pokroić w drobna kostkę, 300 g grzybów i jedną średnia cebulę - pokrojoną w paski. Włoszczyznę, grzyby i cebulę wrzucić do wywaru. Dodać wody i gotować przez 20 minut. Z mąki oraz margaryny zrobić zasmażkę i zagęścić flaki. Dodać przyprawę do zup, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy i łyżkę majeranku. Podawać z pieczywem


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Flaczki z boczniaków  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Boczniaki
Jajecznica z boczniakami Sałatka z boczniakami i jajkiem Sałatka z boczniakami i kalafiorem
Boczniaki panierowane Sos z boczniaków Jajecznica z boczniakami
Kurczak z grzybami i makaronem soba Roladka z kurczaka na grillowanych boczniakach Papryka faszerowana ryżem,szpinakiem i boczniakami
Kotlety z boczniaków,cukini i jajek Pieczony królik z boczniakami Potrawka z kurczaka z boczniakami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane