Strona główna Flaczki z boczniaków

Flaczki z boczniaków

Boczniaki « poprzedni | następny »
nelka90

Kuchcik
Przepisy: 33
Flaczki z boczniaków
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszne boczniaki w nowym wydaniu


trudność: łatwe
czas:

Flaczki z boczniaków - SKŁADNIKI:

Flaczki z boczniaków - PRZYGOTOWANIE:

Pęczek włoszczyzny ugotować do miękkości w małej ilości wody. Odcedzić z wywaru i pokroić w drobna kostkę, 300 g grzybów i jedną średnia cebulę - pokrojoną w paski. Włoszczyznę, grzyby i cebulę wrzucić do wywaru. Dodać wody i gotować przez 20 minut. Z mąki oraz margaryny zrobić zasmażkę i zagęścić flaki. Dodać przyprawę do zup, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy i łyżkę majeranku. Podawać z pieczywem


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Flaczki z boczniaków  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Boczniaki
Pęczotto Eli na bogato Udka w sosie z boczniakami Kotleciki gryczane z boczniakami
Boczniaki w chrupiącej panierce Jajecznica z boczniakami Sałatka z boczniakami i jajkiem
Sałatka z boczniakami i kalafiorem Boczniaki panierowane Sos z boczniaków
Jajecznica z boczniakami Kurczak z grzybami i makaronem soba Roladka z kurczaka na grillowanych boczniakach

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane