Strona główna Flaczki z boczniaków

Flaczki z boczniaków

Boczniaki « poprzedni | następny »
nelka90 - Przepis na: Flaczki z boczniaków offline

Kuchcik
Przepisy: 33
Flaczki z boczniaków
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszne boczniaki w nowym wydaniu


trudność: łatwe
czas:

Flaczki z boczniaków - SKŁADNIKI:

  • Składniki:
  • pęczek włoszczyzny
  • 300 g grzybów boczniaków
  • średnia cebula
  • ok 20 dag mąki
  • 3 łyżki margaryny
  • sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, przyprawa do zup.
  • pieczywo ( bułki, bagietka itp)

Flaczki z boczniaków - PRZYGOTOWANIE:

Pęczek włoszczyzny ugotować do miękkości w małej ilości wody. Odcedzić z wywaru i pokroić w drobna kostkę, 300 g grzybów i jedną średnia cebulę - pokrojoną w paski. Włoszczyznę, grzyby i cebulę wrzucić do wywaru. Dodać wody i gotować przez 20 minut. Z mąki oraz margaryny zrobić zasmażkę i zagęścić flaki. Dodać przyprawę do zup, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy i łyżkę majeranku. Podawać z pieczywem


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Flaczki z boczniaków  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Boczniaki
Jajecznica z boczniakami Sałatka z boczniakami i jajkiem Sałatka z boczniakami i kalafiorem
Boczniaki panierowane Sos z boczniaków Jajecznica z boczniakami
Kurczak z grzybami i makaronem soba Roladka z kurczaka na grillowanych boczniakach Papryka faszerowana ryżem,szpinakiem i boczniakami
Kotlety z boczniaków,cukini i jajek Pieczony królik z boczniakami Potrawka z kurczaka z boczniakami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane