Strona główna Flaczki z boczniaków

Flaczki z boczniaków

Boczniaki « poprzedni | następny »
nelka90 - Przepis na: Flaczki z boczniaków offline

Kuchcik
Przepisy: 33
Flaczki z boczniaków
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pyszne boczniaki w nowym wydaniu


trudność: łatwe
czas:

Flaczki z boczniaków - SKŁADNIKI:

  • Składniki:
  • pęczek włoszczyzny
  • 300 g grzybów boczniaków
  • średnia cebula
  • ok 20 dag mąki
  • 3 łyżki margaryny
  • sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, przyprawa do zup.
  • pieczywo ( bułki, bagietka itp)

Flaczki z boczniaków - PRZYGOTOWANIE:

Pęczek włoszczyzny ugotować do miękkości w małej ilości wody. Odcedzić z wywaru i pokroić w drobna kostkę, 300 g grzybów i jedną średnia cebulę - pokrojoną w paski. Włoszczyznę, grzyby i cebulę wrzucić do wywaru. Dodać wody i gotować przez 20 minut. Z mąki oraz margaryny zrobić zasmażkę i zagęścić flaki. Dodać przyprawę do zup, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy i łyżkę majeranku. Podawać z pieczywem


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Flaczki z boczniaków  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Boczniaki
Kurczak z grzybami i makaronem soba Roladka z kurczaka na grillowanych boczniakach Papryka faszerowana ryżem,szpinakiem i boczniakami
Kotlety z boczniaków,cukini i jajek Pieczony królik z boczniakami Potrawka z kurczaka z boczniakami
Boczniaki z brokułem w sosie Kafirowy gulasz wołowy Kotlety z boczniaków
 Kasza z boczniakami Sałatka z boczniakami Kotlety z boczniaka w winnej panierce

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane