paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Flaczki z boczniaków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszne flaczki z warzyw oraz boczniaków. Bardzo syte i szybkie w przygotowaniu, przyprawione tymiankiem i ketchupem .

Flaczki z boczniaków Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Flaczki z boczniaków

 

Sposób przygotowania:

Flaczki z boczniaków
Warzywa umyć, osuszyć i pokroić w słupki. Oczyszczone boczniaki pokroić w paski. Na roztopionym maśle smażyć warzywa około 4 minut. Następnie dodać boczniaki i zrumienić. Całość zalać 0,75 litra wody, gotować na małym ogniu około 15 minut,. Przyprawić do smaku, dodać również koper wymieszać. Flaczki gotować jeszcze kilka minut , na sam koniec dodać ketchup i wymieszać.
Flaczki z boczniaków
Na roztopionym maśle smażyć warzywa około 4 minut.
Flaczki z boczniaków
Następnie dodać pokrojone boczniaki i zrumienić.
Flaczki z boczniaków
Całość zalać 0,75 litra wody, gotować na małym ogniu około 15 minut,. Przyprawić do smaku, dodać również koper wymieszać.
Flaczki z boczniaków
Flaczki gotować jeszcze kilka minut , na sam koniec dodać ketchup i wymieszać