Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Flaczki z indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Flaczki z indyka z dodatkiem warzywami oraz z kaszą perłową. Smaczna i pożywna zupa mięsno warzywna.

Flaczki z indyka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Flaczki z indyka

 

Sposób przygotowania:

Flaczki z indyka
Warzywa obrać pokroić w kostkę, pora w pół plasterki. Udka z indyka zalać 2 litrami wody , wrzucić pokrojone warzywa i gotować na małym ogniu przez 30 minut.

Po 30 minutach wyjąć mięso pociąć na drobne części i wrzucić do warzyw. Dodać liść laurowy, ziele angielskie i resztę przypraw. Następnie wsypać kaszę i gotować 15-20 minut aż kasza będzie miękka.
Flaczki z indyka
Warzywa obrać pokroić w kostkę , pora w pół plasterki
Flaczki z indyka
Udka z indyka zalać 2 litrami wody , wrzucić pokrojone warzywa i gotować na małym ogniu przez 30 minut.
Flaczki z indyka
Po 30 minutach wyjąć mięso pociąć na drobne części i wrzucić do warzyw.
Flaczki z indyka
Następnie wsypać kaszę i gotować 15-20 minut aż kasza będzie miękka.

Tagi:

zupy