Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Flaczki z kurczaka na szybko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Błyskawiczne flaczki z kurczaka na rosole.

Flaczki z kurczaka na szybko

Składniki:

Flaczki z kurczaka na szybko

 

  • 1 litr rosołu
  • 30 dkg gotowanego kurczaka
  • 2 ugotowane marchewki
  • 1 ugotowana pietruszka
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki majeranku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Flaczki z kurczaka na szybko
Czasami zostaje nam trochę rosołu z obiadu, ugotowane w nim warzywa i resztki mięsa z kurczaka. Z tych pozostałości można ugotować pyszne błyskawiczne flaczki z kurczaka. W tym celu rosół gotujemy. Mięso obieramy z kości i rozdrabniamy, a warzywa (marchewkę i pietruszkę) kroimy w kostkę. Do gotującego się rosołu wrzucamy mięso i warzywa, dodajemy koncentrat pomidorowy i majeranek. Doprowadzamy ponownie do wrzenia i doprawiamy do smaku pieprzem. Podajemy np. na kolację.